Weekend Czereśniowy 29.06 -1.07.2018

Zapraszamy na kolejny weekend kulinarny w Dworze Zaścianek czyli doskonałą zabawę w miłym towarzystwie!
Tym razem odwiedzimy sad czereśniowy w nadbużańskiej krainie, gdzie zapoznamy się z tajnikami uprawy czereśni oraz zerwiemy „swoje czereśnie” aby później móc z nich przygotować przepyszną kolację.

Warsztaty poprowadzi Bartosz Łukaszewicz, kucharz młodego pokolenia, który uczył się gotowania w „Europejskiej klasie Sztuk Kulinarnych”. Zaowocowało to wyjazdem do Chin, gdzie został szefem pierwszej polskiej restauracji na południu kraju w Foshan pod Kantonem. Ponadto, Bartosz odbył staże w trzygwiazdkowej restauracji „La Vie”w Niemczech oraz w rozsławionej Kopenhaskiej „Nomie” która przez wiele lat była uważana za najlepszą restaurację świata.Obecnie współpracuje ze Studiem Kulinarnym ATUTY w Białymstoku i Akademią Kulinarną Marcina Budynka oraz pracuje jako szef kuchni w Tawernie Fisza w Augustowie. Od 3 lat tworzy i szkoli nowe pokolenie kucharzy, na swoim koncie ma dwie główne wygrane swoich podopiecznych w konkursie „Kulinarny Talent Roberta Sowy”.

Do zobaczenia w Dworze Zaścianek!
Gospodarze Ela i Zbyszek Aftaruk

Program:

Piątek:
–  ok godz. 18.00 przyjazd gości
–  od  godz. 18.30 kolacja

Sobota:

– godz. 9.00 śniadanie
– godz. 12.00 wyjazd do czereśniowego sadu*, a tam:
zapoznanie się z tajnikami uprawy czereśni oraz możliwość samodzielnego ich zerwania
– godz. 13.30 lunch i sjesta w sadzie
– godz. 15.00 powrót do Dworu
– godz. 16 – 17.30 –  czas relaksu we Dworze ( basen, rowery, nordic walking)
– godz. 17.30-19.00 – kulinarne warsztaty czereśniowe z Bartoszem Łukaszewiczem
– godz. 19.15 kolacja z czereśniami w roli głównej

Niedziela:

– godz. 9.00 śniadanie
– godz. 12.00 – pożegnanie gości
– godz. 13.00 – Zakończenie doby hotelowej

*  dojazd we własnym zakresie, dla aktywnych przewidziany dojazd rowerami z przewodnikiem (na chętnych czekają rowery, dostępne bez dodatkowych opłat)

Godziny zawarte w programie mają charakter orientacyjny i mogą ulec zmianie.

Pakiet „Weekend czereśniowy” obejmuje:

  • 2 noclegi ze śniadaniami
  • 1 lunch w sadzie
  • 1 obiad
  • 2 kolacje
  • warsztaty kulinarne
  • całodobowy serwis kawowy
  • bezpłatny dostęp do rowerów
  • bezpłatny dostęp do kije do nordic walking

Cena Pakietu „Weekend czereśniowy”:

  • 400 zł – osoba dorosła
  • 200 zł – dzieci w wieku od 4 do 12 lat
  • Dzieci do lat 4 – gratis w łóżku z rodzicami; z dostawką 100 zł
  • Dopłata do pokoju 1 os. – 100 zł