SZPARAGI, WINO I JAZZ – LOKALNIE 25-27.05.2018

Jak co roku o tej porze, razem z Państwem Religionii zapraszamy na dwa szparagowe weekendy. W maju rozpoczniemy gotowaniem szparagowych przysmaków z Davidem Gaboriaud oraz odkrywaniem polskich lokalnych win. Calosc programu znajdziecie ponizej. Serdecznie zapraszamy do zapoznania sie z oferta.

Program pobytu:

Piątek:

  • 19.00 kolacja z degustacją win

Sobota:

  • 9.00 śniadanie
  • 10.30 wyjazd na plantację szparagów Państwa Religioni*, a tam: zapoznanie się z tajnikami uprawy szparagów, możliwość samodzielnego wykopania „swoich” szparagów, ciekawe opowieści właścicieli o życiu na plantacji.
  • 13.00 Lunch i sjesta w sadzie (możliwość zakupu szparagów oraz niekonserwowanych soków tłoczonych z własnych jabłek i gruszek)
  • 14.30- spotkanie w Mielniku w winnicy Korol (zwiedzanie winnicy, zapoznanie się z uprawą i produkcją, degustacja win czerwonych: Regent, Cabernet Cortis, Cabernet
  • 16.30- gotowanie z Davidem Gaboriaud
  • 19.00 kolacja ze szparagami w roli głównej
  • 20.00 Koncert Jazzowy w wykonaniu Radosława Żyły z zespolu Jazz Trio – saksofon oraz Małgorzaty Okulowicz – klawisze

Niedziela:

  • 9.00 śniadanie
  • 11.00 zakończenie weekendu „Szparagi, wino i jazz – Lokalnie”

* dojazd na plantację we własnym zakresie, dla aktywnych przewidziany dojazd rowerami z przewodnikiem (na chętnych czekają rowery, dostępne bez dodatkowych opłat)

Oferta „Szparagi, Wino i Jazz – Lokalnie” obejmuje:

– 2 noclegi ze śniadaniem w pokoju dwuosobowym
– 2 kolacje
– 1 lunch na plantacji szparagów
– 2 degustacje win
– koncert jazzowy

Cena za weekend „Szparagi, Wino i Jazz – Lokalnie”:

 Dorośli – 550 zł /os.
Dzieci 4 – 12 lat – 250 zł/os.
Dzieci do lat 3 gratis w łóżku z rodzicami (dostawka 50 zł/doba)
Dopłata za pokój 1 os. – dopłata 150 zł
Dopłata do pokoju de Lux- 150 zł

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w niedzielę