SZPARAGI, WINO I JAZZ 15-17.06. 2018

Zbliża się coroczna zaściankowa uczta dla zmysłów czyli weekend „Szparagi, Wino i Jazz”! Ponownie będziemy gościć utytułowaną szefową kuchni Agatę Wojdę oraz znakomitego eksperta w dziedzinie win Roberta Mielżyńskiego, którzy zadbają o znakomite dania i trunki.
Zapraszamy razem z Państwem Religionii, właścicielami lokalnej plantacji pysznych szparagów.

Robert Mielżyński – znakomity ekspert w dziedzinie win, właściciel firmy „Mielżyński Wines Spirits Specialties”
Agata Wojda, kucharz artysta z pasji i zawodu, muzykolozka, uznana felietonistka magazynu KUKBUK, czterokrotna zdobywczyni Bib Gourmand Michelin

Program pobytu:

Piątek:

  • 19.00 kolacja z degustacją z Robertem Mielżyńskim

Sobota:

  • 9.00 śniadanie
  • 10.30 wyjazd na plantację szparagów Państwa Religioni*, a tam: zapoznanie się z tajnikami uprawy szparagów, możliwość samodzielnego wykopania „swoich” szparagów, ciekawe opowieści właścicieli o życiu na plantacji.
  • 14.00 – 15.00 sjesta w sadzie (możliwość zakupu szparagów oraz niekonserwowanych soków tłoczonych z własnych jabłek i gruszek)
  • 16.00 – 18.00 dla chętnych warsztaty kulinarne z Agata Wojdą oraz czas relaksu we Dworze (rowery, basen)
  • 19.00 kolacja ze szparagami w roli głównej i degustacją win
  • 20.00 koncert „Chansons d’Amour” w wykonaniu: Lydie Charlotte Kotlinski– śpiew, Paul Odoszewski-piano, Jarek Michaluk – kontrabas

Niedziela:

  • 9.00 śniadanie
  • 11. zakończenie weekendu „Szparagi, wino i jazz „

* dojazd na plantację we własnym zakresie, dla aktywnych przewidziany dojazd rowerami z przewodnikiem (na chętnych czekają rowery, dostępne bez dodatkowych opłat)

Oferta „Szparagi, Wino i Jazz” obejmuje:

– 2 noclegi ze śniadaniem w pokoju dwuosobowym
– 2 kolacje
– 1 lunch na plantacji szparagów
– 2 degustacje win
– koncert jazzowy

Cena za weekend „Szparagi, Wino i Jazz”:

Dorośli – 580 zł /os.
Dzieci 4 – 12 lat – 250 zł/os.
Dzieci do lat 3 gratis w łóżku z rodzicami (dostawka 50 zł/doba)
Dopłata za pokój 1 os. – dopłata 150 zł
Dopłata do pokoju de Lux- 150 zł

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w niedzielę