Oferty specjalne

Prezentacja1


Weekendy Tematyczne „Smaki Jesieni”

 Beznazwy-1

Zapraszamy na dwa ostatnie w tym roku weekendy tematyczne „Smaki Jesieni”!

W połowie września (15-17.09) głównym tematem weekendu będę jabłka, a na początku października (6-8.10) ziemniaki i i grzyby. Zaplanowaliśmy dla Was m.in. warsztaty kulinarne z Joanną Jakubiuk oraz Bartoszem Łukaszewiczem, degustacje lokalnych piw, wódek ziemniaczanych i soków, wspólne grzybobranie, koncert kapeli ludowej oraz relaks w bani. Dodatkowo, jak zawsze, gwarantujemy ciepły domowy klimat polskiego dworu, znakomitą regionalną kuchnię oraz spokój i piękno nadbużańskiej przyrody.

Szczegóły oferty na stronie poniżej.

Powrót na górę strony ↑


Weekend „Smaki Jesieni – Ziemniaki i Grzyby” 6-8 październik 2017

p4

Oferta Weekendowa „Smaki Jesieni – Ziemniaki i Grzyby” obejmuje pobyt od kolacji 06.10 do śniadania 08.10

Pakiet „Smaki Jesieni – Ziemniaki i Grzyby” zawiera:

  • 2 noclegi ze śniadaniami
  • 1 obiad
  • 1 kolację
  • 1 biesiadę przy ognisku
  • Warsztaty kulinarne pt.„Najlepsze połączenie ziemniaka z grzybami” prowadzone przez Joanną Jakubiuk
  • Grzybobranie z gospodarzem
  • Degustację wódek ziemniaczanych
  • Degustację domowych nalewek
  • Seans w ruskiej bani
  • Serwis kawowy z domowymi wypiekami
  • Posiłki na bazie Eko produktów oraz własnych wyrobów
  • Spacer Nordic Walking z przewodnikiem (przy min. 10 osobach)
  • Wycieczka rowerowa z przewodnikiem (przy min. 10 osobach)
  • Bezpłatny dostęp do rowerów, kijów do nordic walking oraz rzutek
  • Możliwość zakupu jabłek, soków tłoczonych, specjałów dworskich.

JOANNA JAKUBIUK – Rodowita Podlasianka. Kuchmistrzyni i aktywistka kulinarna. Od 20 lat zawodowo zagniata, wałkuje, lepi i gotuje nie tylko pierogi. Codziennie! Sezonowo, z lokalnych produktów, ze smakiem i od serca. Niezłomna  propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Laureatka kilku  konkursów kulinarnych, w tym tych dla niej najbardziej cennych: Nasze  Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Liderka Convivium Slow Food Podlasie. O sobie mówi raczej niewiele, zdecydowanie woli wspólne gotowanie i kuchenne medytacje przy wspólnym stole. Opowiada z pasją o historii jedzenia, o poszukiwaniach innego smaku, o tradycjach kulinarnych.  Kolekcjonuje książki kucharskie i …wałki do ciasta.

joanna-jakubiuk-640x366

Orientacyjny program pobytu Weekendowego „Smaki Jesieni – Ziemniaki i Grzyby”:

Piątek:

– 19.00 Kolacja powitalna

– Degustacja nalewek gospodarza (oraz chętnych gości – mile widziane konkurencyjne smaki)

– Seans w ruskiej bani

Sobota:

–  9.00 Śniadanie

– 10.30 Grzybobranie z gospodarzem

– 13.00 Lunch na polanie nad Bugiem

– 14.30 Czas relaksu we Dworze

– 16.00 Warsztaty kulinarne pt.„Najlepsze połączenie ziemniaka z grzybami” prowadzone przez Joannę Jakubiuk

– 19.00 Biesiada przy ognisku

– Degustacja wódek ziemniaczanych

Niedziela:

– 9.00    Śniadanie
– 12.00  Zakończenie weekendu

Cena pakietu „Smaki Jesieni – Ziemniaki i Grzyby”:

  • Dorośli:  500 zł / osoba
  • Dzieci: od 4 do 12 lat -200 zł
  • Dzieci: do lat 3 gratis (w łóżku z rodzicami, dostawka -50 zł/doba)
  • Dopłata do pokoju 1 os. – 50 zł/doba
  • Pokój de lux – dopłata 50 zł/osoba dorosła/doba

Powrót na górę strony ↑


Nasze imprezy cykliczne

4

Kilka razy w roku macie okazję wspólnie z nami uczestniczyć w imprezach cyklicznych Dworu Zaścianek. Duże zainteresowanie naszymi inicjatywami oraz entuzjastyczne opinie uczestniczących w nich osób sprawiają, że kalendarz tych imprez stale rośnie. W tym roku na naszej liście mamy m.in. wydarzenia związane z kulinariami, sportem i muzyką. Wielu z Was z pewnością znajdzie tu imprezę, która przyciągnie go swoją tematyką. Sprawdźcie sami!

Zaściankowe Granie – plenerowa impreza muzyczna, na której w przy lampce wina w nadbużańskich klimatach, goście mają okazję rozkoszować się muzyką( przede wszystkim) w nurcie jazzowym – wykonywaną przez znanych polskich wokalistów. Imprezie od początku towarzyszy zespół Jazz Trio, który promuje muzykę jazzową we wschodniej części Polski, m.in. przez organizację jazzowych festiwali. Impreza organizowana jest pod koniec lata. Do tej pory zaśpiewały m.in. Anna Maria Jopek z zespołem Kroke, Urszula Dudziak, Edyta Geppert, Danuta Błażejczyk, Małgorzata Markiewicz, oraz zagrali Mike Russel Band. Ocieplenie Globalne i Wiesław Wysocki.

Rajd Rowerowy „Szlakiem Nadbużańskich Dworów” – współorganizowany przez Stowarzyszenie „Nadbużańskie Dwory i Pensjonaty” rajd rekreacyjny, który w aktywny sposób promuje nadbużański region i działalność Stowarzyszenia. Połączony jest z profesjonalnym  wyścigiem, w którym można wygrać atrakcyjne nagrody. Gościem honorowym imprezy jest sławny polski mistrz kolarstwa Czesław Lang z zespołem Lang Team. Rajd organizowany jest na wiosnę lub jesień. W 2015 roku przypada na weekend 12-13 września.

Weekendy Szparagowe – cykl imprez  kulinarnych współorganizowanych z zaprzyjaźnionymi właścicielami plantacji szparagów – państwem Religioni, które odbywają się w sezonie szparagowym – maj/czerwiec. Weekendy organizowane pod hasłem „Szparagi, wino i jazz” z Robertem Mielżyńskim oraz ”Warsztaty szparagowe” ze znanymi i ciekawymi postaciami ze świata kuchni, które dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem- dostarczając gościom Dworu dodatkowych atrakcji.

Wieczór Pieśni Patriotycznej – 11ego listopada zapraszamy do Zaścianka wszystkich miłośników dobrej biesiady. Z okazji narodowego święta Polski goście Dworu przy akompaniamencie harmonii i skrzypiec śpiewają znane pieśni i piosenki – nie tylko w patriotycznych klimatach.

Otwarcie Sezonu Baniowego –  kiedy na zewnątrz zapanuje chłód, a pogoda wskaże definitywnie nadejście późnej jesieni – organizujemy imprezę, która oficjalnie rozpoczyna czas „baniowania”. Tego wieczora uczcimy wszystkie nadzwyczajne zalety bani, a że, jest ich naprawdę sporo, stąd ważna okazja to świętowania!

Powrót na górę strony ↑